Virtualna očala

virtualna-ocala

Virtualna očala omogočajo virtualno resničnost za uporabnika. Uporabnik si lahko nadene tudi slušalke, da je še bolj prisoten v virtualnem svetu. Uporablja se za igranje igric, gledanje video vsebin, aplikacij in trenerskih vsebin. Virtualna očala sestavlja čelada z dvema lečama, prilagojeno za vsako oko.
Začetnikom priporočamo, da so prve izkušnje z očali krajše (5-10min), saj lahko prekomerno gledanje vsebin povzroči glavobol, slabost, ali rahlo omotico.

Virtualna realnost  (VR) se običajno nanaša na računalniško tehnologijo, med katero spara VR set ali VR box. Včasih je lahko povezana z fizičnim svetom, včasih pa obratno – slike, zvoki in druge čutne simulacije posnemajo uporabnikovo fizično prisotnost in jo pretvorijo v nov namišljen ali virtualen svet. Človek, ki nosi in uporablja VR box  se lahko razgleda okoli umetnega sveta in se premika. VR box sestavlja ogrodje in dve leči za vsako oko, nekateri tudi slušalke. V napravo vstavimo pametni telefon – in že se lahko sprehodimo po svetu virtualne realnosti.

VR sistemi vključujejo prenos vibracij in drugih občutkov do uporabnika skozi krmilnik za igre ali druge naprave znane kot haptični sistem. Te taktilne informacije so znane kot povratne sile . Virtualna realnost se nanaša tudi na oddaljen komunikacijski prostor, ki omogoča virtualno prisotnost uporabnikom s pomočjo telekomske prisotnosti. Potopitveno okolje je lahko podobno resničnemu svetu ali znanstveni fantastiki.

virtualna-ocala-game

Izvor besede ”virtualna očala in virtualna realnost”

Leta 1938 je Antonin Artaud opisal iluzijo narave likov in objektov v gledališču kot “la réalité virtuelle” v njegovi zbirki esejev ”Le Théâtre et son double”. Takrat je bil prvič uporabljen izraz ”virtualna realnost”. Virtual ima pomen biti nekaj v bistvu ali v učinku, česar dejansko ni.
Kasneje je bila virtualna realnost označena, kot računalniški izraz – ni fizično obstoječe, vendar se da prikazati skozi programsko opremo.

Definicija iz slovarja ”kibernetski prostor” (s tujko – cyberspace) navaja, da je ta beseda sinonim za virtualno realnost. Oba izraza se prav tako bistveno razlikujeta, saj ”virtualno” se ne nujno nanaša na svetovni splet).
AR (augmented reality) – razširjena resničnost – je vrsta virtualne tehnologije, ki prekrije kar uporabnik vidi v njegovi realni okolici z digitalno vsebino, ki ga ustvarja računalniška oprema. Nekateri AR sistemi uporabljajo kamero za zajemanje okolice uporabnikov v katero ta gleda. Primer: Microsoftov HoloLens.

virtualna-ocala-hologram

”Ko spremeniš pogled na svet, lahko spremeniš svet, ki ga gledaš!”

Sodobna virtualna očala

Moderna virtualna očala temeljijo na tehnologiji razviti za pametne telefone, vključno z: žiroskopi, senzorji gibanja za sledenje glave, roke in položaja telesa. Majhni HD zasloni imajo majhne, lahke in hitre procesorje.

Te komponente je privedlo do relativne dostopnosti za neodvisne proizvajalce virtualne realnosti, in vodi do Oculus Rift prvega prototipa, ki ponuja prvo neodvisno razvijanje in proizvodnjo virtualna očala ali VR očala. Tu nastopimo mi, da vam prikažemo ponudbo kakovostnih virtualna očala za vsak okus.

Virtualna očala omogočajo virtualno resničnost za uporabnika. Uporabnik si lahko nadane tudi slušalke, da je še bolj prisoten v virtualnem svetu. Uporablja se za igranje igric, gledanje video vsebin, aplikacij in trenerskih vsebin. Virtualna očala sestavlja čelada z dvema lečama, prilagojeno za vsako oko.

Virtualna očala so narejena za pametne telefone. To pomeni, da na telefonu nastavite poljubno virtualno vsebino, vstavite telefon v režo in si nadenete virtualna očala – in že lahko potujete po virtualnem svetu.

Začetnikom priporočamo, da so prve izkušnje z očali krajše (5-10min), saj lahko prekomerno gledanje vsebin povzroči glavobol, slabost, ali rahlo omotico.

Nakup virtualnih očal

Naroči zdaj